Зараз сезон ягід, а вишня для багатьох – одна з найулюбленіших. Вареники із вишнею на обід – смачна та ситна страва. Їх можна приготувати звичайним способом – відварити у окропі, а можна – на пару. Такі вироби виходять більш пишними, соковитими та ніжними, до того ж довше не засихають. Пропонуємо вам простий рецепт.
Щоб зробити вареники із вишнею на пару, вам знадобляться:
- склянка молока, сироватки, кислого молока або кефіру;
- яйце;
- цукор;
- 0,5 ч. л. соди;
- 500 г борошна;
- 0,5 кг вишні.
Нагрійте молоко, кефір, сироватку або кисле молоко - рідина повинна бути теплою, але не гарячою. Додайте до неї яйце, 1 ст. л. цукру та дрібку солі. Добре розмішайте і введіть невеликими порціями просіяне борошно і соду.
Починайте замішувати тісто – воно готове, коли стане еластичним і не прилипатиме до рук. Залишіть його хвилин на 20 – щоб відпочило. Розкотіть шматок тіста і виріжте склянкою кружечки.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Вишню потрібно використовувати без кісточок. Якщо у вас заморожена – її не потрібно розморожувати перед приготуванням. Кладіть на 2-4 вишеньки на кожен кружечок і посипте на начинку трохи цукру.
Закип'ятіть воду в мультиварці та відправте у спеціальну пластикову чашу вареники. Щоб вони вийшли ароматнішими, у воду можна додати ваніль, корицю або лимон.
Якщо мультиварки немає, вареники із вишнею готуються тим самим способом, який використовували наші бабусі. Оберніть каструлю марлею в один шар і викладайте на неї вареники. Вони приготуються на пару і під закритою кришкою за 10 хвилин. Подавайте зі сметаною. Смачного!
Нагадаємо, як правильно приготувати вареники з вишнею. Один інгредієнт, доданий до начинки, не дозволить їй витекти назовні.