Today.ua

Смачна і корисна кунжутна сіль: рецепт смачної приправи гомасіо

Кунжут рекомендують своїм пацієнтам включати в меню стоматологи. Це дрібненьке насіння дуже корисне для здоров'я зубів і кісток, сприяє зміцненню імунітету. В Японії гомасіо вважається приправою довгожителів. Приготувати цю смачну і дуже корисну приправу зовсім не складно. На її створення у вас підуть лічені хвилини.

Гомасіо - кунжутна сіль

Складові:

Спосіб приготування:

Білий кунжут необхідно злегка обсмажити. Висипати насіння на розігріту суху сковороду, при постійному помішування обсмажуйте кунжут до злегка золотистого кольору. Дуже важливо стежити за тим, щоб кунжут не підгорів, в іншому випадку продукт буде зіпсований. Гомасіо буде гірким і несмачним.

Коли кунжут стане рівномірно золотистим, всипте в сковороду сіль. Перемішайте і обсмажуйте протягом хвилини, потім зніміть кунжут з сіллю з плити.

Якщо у вас є ступка з товкачиком, то запасіться терпінням і перетріть насіння з сіллю в пудру. Це довго і виснажливо, зате ви отримаєте по-справжньому японський гомасіо. Для тих, у кого немає зайвого часу, підійде варіант з кавомолкою або блендером.

Подрібніть кунжут до стану дрібної пудри. Потім складіть отриману приправу в чисту суху баночку з щільно закривається кришкою. Зберігайте в холодильнику.

Використовуйте гомасіо замість солі, додаючи в овочеві і картопляні блюда, рис, до бобових і в салати. Смак вийде незвичайним і дуже приємним.

Смачного!

Приготуйте до вечері смачну курку з картоплею. Ароматна страва припаде до смаку всій родині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ