Кисло-солодке варення з вишні та шовковиці нікого не залишить байдужим. Щоб взимку насолоджуватися смаком літа і отримувати необхідні вітаміни, пропонуємо вам приготувати солодке частування до чаю, оладок, млинців та каші з мінімальною кількістю цукру. Це дуже простий і швидкий рецепт, на який піде лише пів години.
Варення з вишні та шовковиці з мінімум цукру – рецепт
Складові:
- 300 г вишні
- 200 г шовковиці
- 300 г цукру
- 80 мл води
Спосіб приготування:
- Промиваємо шовковицю і залишаємо на друшляку, щоб повністю стекла вода.
- З вимитої вишні видаляємо кісточки.
- Суху шовковицю та вишню перебиваємо у блендері чи м'ясорубці. Пересипаємо у велику каструлю, додаємо цукор та воду.
- Варення доводимо до кипіння, постійно помішуючи, варимо його протягом пів години, доки не загусне.
- Розливаємо варення у простерилізовані банки і щільно закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном, накриваємо покривалом.
- Коли варення охолоне, прибираємо в темне прохолодне місце (під раковину, комору або підвал).
Готово! Смачного!
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим замінити цукор у варенні – рецепт корисного частування зі смородини.
Популярні зараз
Дмитро Кулеба виставив особисті речі на аукціон: екс-міністр збирає кошти на важливу справу
Гарріс зробила заяву про наслідки можливої перемоги Трампа на виборах: “Путін сидітиме у Києві“
У ЗСУ базову підготовку солдатів збільшать до 1,5 місяця
Нові домовленості з МВФ не призведуть до підвищення тарифів на електроенергію, - Мінфін