Today.ua

Найсмачніше варення з вишні та шовковиці: простий рецепт частування для всієї родини

Кисло-солодке варення з вишні та шовковиці нікого не залишить байдужим. Щоб взимку насолоджуватися смаком літа і отримувати необхідні вітаміни, пропонуємо вам приготувати солодке частування до чаю, оладок, млинців та каші з мінімальною кількістю цукру. Це дуже простий і швидкий рецепт, на який піде лише пів години.

Варення з вишні та шовковиці з мінімум цукру – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо шовковицю і залишаємо на друшляку, щоб повністю стекла вода.
  2. З вимитої вишні видаляємо кісточки.
  3. Суху шовковицю та вишню перебиваємо у блендері чи м'ясорубці. Пересипаємо у велику каструлю, додаємо цукор та воду.
  4. Варення доводимо до кипіння, постійно помішуючи, варимо його протягом пів години, доки не загусне.
  5. Розливаємо варення у простерилізовані банки і щільно закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном, накриваємо покривалом.
  6. Коли варення охолоне, прибираємо в темне прохолодне місце (під раковину, комору або підвал).

Готово! Смачного!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим замінити цукор у варенні – рецепт корисного частування зі смородини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ