Буженина ніколи не буде зайвою ні на яке свято, будь то день народження, річниця весілля або Новий рік. Краще приготувати цю страву самостійно, щоб порадувати гостей прямо з печі.
Пропонуємо вам приготувати смачне новорічне блюдо, яке стане приємним доповненням до святкового застілля. Від буженини по-угорськи точно ніхто не відмовиться.
Інгредієнти:
- 900 грамів свинини без кістки
- 480 грамів смальцю
- 6 чайних ложок оцту
- 120 грамів цибулі
- 6 зубчиків часнику
- 3 чайні ложки кмину
- Сіль і перець до смаку
Спосіб приготування:
- Натираємо оцтом свинину, для того, щоб вона згодом придбала рожевий відтінок, кладемо в ємність і солимо. Даємо трохи постояти, просочитися.
- Розігріваємо на сковороді смалець і заливаємо топленим жиром м'ясо.
- Обсмажуємо свинину з усіх боків на сковороді на сильному вогні та ставимо в розігріту духовку.
- Кожні 10 хвилин потрібно поливати м'ясо смальцем і підливати по 50 грамів води.
- Запікаємо до готовності, постійно перевертаючи, щоб м'ясо обсмажилося з усіх боків рівномірно.
- Виймаємо з духовки й нарізаємо на тонкі скибочки. Залишаємо доходити в теплі.
- В свинячому жирі тушкуємо дрібно нарізану цибулю, пропущений через давилку часник, кмин і перець.
- Соусом заливаємо нарізану буженину.
Буженина по-угорськи готова! Смачного.
Пропонуємо вам також приготувати новорічний салат "Гніздо глухаря" - смачну закуску для святкового столу.