Поки гливи на ринку коштують недорого, можна заготовити їх на зиму. Під час свят у вас буде відмінна закуска або інгредієнт для салатів. Засолити гриби на зиму можна холодним способом, який не забере багато часу і сил.
Для консервації можна використовувати фермерські або лісові гливи. У будь-якому випадку заготовка вийде смачною. Використовуйте капелюшки і молоденькі ніжки глив. Жорсткі частини гриба краще зрізати і, наприклад, підсмажити з цибулькою на олії.
Рецепт холодного способу засолювання глив
Інгредієнти:
- 2 кг глив
- 200 г великої повареної солі без додавання йоду
- За 10 листочків дуба і вишні
- 10 горошин чорного перцю
- 4 лаврові листки
- 1 ч. Л. сушеного базиліка
Спосіб приготування:
Зверху накрийте вміст каструлі складеної в кілька шарів марлею, поставте під гніт (перевернута тарілка і на ній банку з водою для обважнення). У такому вигляді гливи повинні просолюється 3 дні при температурі близько 18 градусів тепла, потім перенесіть ємність в підвал або поставте в холодильник.
Через тиждень після приготування частина грибів можна їсти. Термін придатності такої заготовки шість місяців. На новорічні свята якраз вистачить.
Смачного!
Дізнайтеся також секрети приготування червоного борщу з квашеною капустою і квасолею. Блюдо виходить особливо ароматним, смачним і корисним для здоров'я.