Today.ua

Смачний курячий бульйон за всіма правилами - поради шеф-кухарів

Смачний, ароматний і корисний для здоров'я м'ясний бульйон приготувати зовсім не складно. Головне, правильно підібрати продукти і варити так, щоб бульйон ввібрав максимум користі, залишаючись при цьому кристально прозорим.

Щоб курячий бульйон вийшов не просто смачним і ароматним, але ще і корисним для імунітету, необхідно для його приготування використовувати супових курей, а не бройлерних. В ідеалі, курочка повинна бути домашньою, вирощеної на натуральних кормах. При використанні для приготування бульйону магазинної птиці або м'яса необхідно злити воду після закипання, оскільки в ній розчиняється величезна кількість шкідливих речовин з м'яса.

Щоб курячий бульйон вийшов ароматним і смачним, в нього слід додати коріння, чорний перець горошком, духмяний перець, цілу цибулину і моркву, кілька часточок часнику, лавровий лист. Солити бульйон необхідно до закладки овочів і коріння, тоді рідина вийде прозорою. Обов'язково потрібно знімати шумівкою піну в міру її утворення, це сприяє очищенню і прозорості бульйону.

Якщо всы хитрощі не допомогли, а бульйон таки помутнел, то можна виделкою збити яєчний білок, тонкою цівкою ввести його в бульйон, помішуючи. Потім можна рідину процідити через марлю.

Дізнайтеся також, для чого в борщ під час варіння потрібно додавати цукор і оцет. Секрети приготування смачного і насиченого страви до обіду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ