Вісім ходових продуктів, які можна їсти після закінчення терміну придатності

Лікарі та дієтологи неодноразово просять споживачів при покупці товарів у магазинах дивитися на термін їх придатності. Буває так, що працівники супермаркетів не встигають або просто не хочуть прибирати прострочку, або виставляють продукти, яким залишилося один-два дні до закінчення терміну, на велику знижку. Але чи варто таким чином заощаджувати? Чи не призведе це до отруєння? Ми розповіли, які продукти можна їсти, навіть якщо термін придатності вже минув.

Вісім ходових продуктів, які можна їсти після закінчення терміну придатності - today.ua

Фахівці наводять список продуктів, які можна їсти після закінчення терміну придатності – але важливо знати деякі правила.

Продукти, які можна їсти після закінчення терміну придатності без шкоди здоров'ю

Яйця можуть зберігатися в холодильнику при температурі 4 градуси на 4-5 тижнів довше за термін, вказаний на упаковці. Але важливо пам'ятати, що свіжість яйця можна перевірити, опустивши його у воду – якщо воно спливло, отже, протухло, його сміливо можна викидати.

Макарони можна зберігати цілий рік, а то й два довше за термін, вказаний на упаковці, але тільки за умови, що вони знаходилися в сухому, темному місці в закритому контейнері. Вісім ходових продуктів, які можна їсти після закінчення терміну придатності Хліб у холодильнику зберігається на 5-7 днів довше терміну, а якщо прибрати продукт у морозилку, він може там зберігати свіжість від 3 до 6 місяців.

Закритий пакет молока можна зберігати на цілий місяць довше за термін придатності в холодильнику, а відкритий пакет – на 7-10 днів. Свіжість молока визначити просто на запах, смак та консистенцію. Перш ніж додавати його до страв або кави, переконайтеся, що воно не скисло.

Нерозкриті сухі сніданки, гранолу та мюслі можна зберігати на 6-8 місяців довше за термін, а відкриті – 4-6. Звертайте увагу, чи не завелися в пакеті мошки, чи там немає павутиння. Вісім ходових продуктів, які можна їсти після закінчення терміну придатності Невідкритий йогурт може зберігати свіжість на 3 тижні довше за вказаний термін, а відкритий – на тиждень.

Зберігати довше за вказаний на упаковці термін можна мед і арахісову пасту за умови, що ці продукти були щільно закриті і знаходилися в темному місці.

Нагадаємо, дієтологи назвали п'ять недорогих продуктів, якими можна замінити авокадо. Коштуватимуть вони набагато дешевше, але матимуть майже такий самий склад, що й популярна ягода.