Today.ua

Випічка довго не буде черствіти: кулінарна хитрість від досвідчених поварів

Ароматна, м'яка та смачна випічка – те, з чим у багатьох асоціюється сімейний затишок, як у безтурботні дитячі роки. Однак магазинні вироби довго залишаються свіжими, чого не можна сказати про домашні. Вони набагато швидше черствіють. Є простий спосіб продовжити свіжість пирогів.

Випічка дуже смачна одразу після приготування. Через день-два вона стає вона не такою м'якою і починає черствіти. Хліб, пиріжки, млинці, оладки та бісквіти стають неапетитними та залежуються на столі. В результаті - вироби або стануть сухарями, або викинуться.

Досвідчені кулінари назвали секретний інгредієнт, який допоможе випічці довше залишатися свіжою – на кілька днів довше, ніж зазвичай. Йдеться про манку.

Додайте манну крупу до тіста, змішуючи її з рідкими компонентами. Однак така хитрість працює не з усіма видами тіста. До пісочного, листкового, заварного або пельменного додавати крупу не варто.

Під час приготування використовуйте манку у співвідношенні: одна столова ложка крупи до 0,5 літра рідини. Ось побачите - хлібобулочна продукція довго не засихатиме.

Достатньо взяти столову ложку (з гіркою) манки на 0,5 л рідини. Завдяки цьому тісто не висохне і не довго не черствітиме, на відміну від того, яке зроблене просто на борошні.

Однією з найшанованіших у світі є французька кухня. Місцеві кулінари знаються на вишуканій випічці. Спробуйте приготувати хліб з в'яленими томатами – ласощі, які мало кого залишать байдужими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ