Яблучний пиріг підходить до чаю або кави якнайкраще. Багато хто звик готувати шарлотку, але можна витратити трохи більше часу і отримати ще смачнішу випічку. Частування готується за простим рецептом.
Щоб приготувати ароматний ксило-солодкий яблучний пиріг, вам знадобляться:
- 4 великі яблука або 8 маленьких;
- 1 ч. л. розпушувача;
- яйце;
- 1,5 склянки борошна (і 2 ст. л. для крему);
- 150 г вершкового масла;
- 250 г сметани;
- 200 г цукру;
- половина лимона;
- дрібка солі;
Спочатку візьміть глибоку миску і просійте борошно разом з розпушувачем. Натріть вершкове маслона тертці і перемішайте тісто до утворення крихти. Додайте сметану, залишивши окремо 4 столові ложки для крему.
Перемішайте тісто до однорідного стану – воно має бути тягучим. Накрийте кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник на кілька годин.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Яблука потрібно очистити та видалити серцевину. Наріжте їх тонкими скибочками та полийте соком лимона.
Тепер потрібно зайнятися кремом. Змішайте сметану з яйцем, склянкою цукру та двома столовими ложками борошна. Збийте масу кремом.
Візьміть форму для запікання, змастіть її олією і посипте борошном. Розкотіть туди тісто в тонкий пласт, сформувавши борти. Розподіліть фрукти по тесту і залийте кремом. Яблучний пиріг слід випікати близько 50 хвилин при температурі 180 градусів. Готову випічку можна посипати цукровою пудрою. Смачного!
Якщо часу готувати яблучний пиріг у вас немає, зробіть шарлотку за рецептом відомого кулінара Євгена Клопотенка. Він назвав свій десерт "Антонівським мостом".