Today.ua

Забудете про засмічення: рецепт засобу з трьох простих інгредієнтів для прочищення труб

Залишки їжі, волосся та жир – головна причина засмічення у трубах. Дуже часто ця проблема виникає в невідповідний момент, а іноді все доходить до того, що із засміченням не справляються навіть найсильніші професійні засоби. І як результат - виклик майстра та розбір труби чи обурені вигуки чоловіка: "Що знову?!". Але цього можна уникнути завдяки одному дуже дієвому засобу, який має майже кожна господиня.

Як потрібно вживати овочі, щоб запобігти розвитку хвороб, як потрібно наносити крем від засмаги, щоб не заробити опік, так потрібно і періодично проводити профілактику труб, щоб не дотягнути до серйозного засмічення. Для цього знадобиться один простий засіб – його можна зробити вдома із продуктів, які є практично на кожній кухні.

Йдеться про такі копійчані засоби як лимонна кислота, сіль і харчова сода.

Для приготування засобу від засмічення труби потрібно з'єднати інгредієнти в однаковій кількості по одній столовій ложці кожного. Засипаємо суміш у злив, заливаємо 500 мл окропу і закриваємо отвір у раковині, щоб вуглекислий газ не піднімався, а йшов униз, проштовхуючи вміст у трубі. Залишаємо засіб на півгодини, знімаємо пробку і відкриваємо кран, щоб остаточно промити труби від забруднень.

Проводити таку превентивну "операцію" слід раз на місяць - і ви назавжди забудете про засмічення.

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, навіщо потрібно залишати "ніжки" від зелені – 5 оригінальних способів використовувати стебла у кулінарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ