Не завжди на приготування обіду є багато часу. А тому запечена в мікрохвильовій печі м'яка соковита картопелька з шинкою або салом і з сиром - відмінний варіант. На її приготування піде лише 15 хвилин, а результат вийде не гірше, ніж у духовці.
Картопля в мікрохвильовій печі з шинкою і сиром – рецепт
Найкраще для приготування в мікрохвильовій печі використовувати скляну форму.
Складові:
- 2 картоплі
- 80 г шинки чи сала
- 60 г сиру
- 2 ст. л. рослинної олії
- Сіль на смак
- Улюблені приправи
Спосіб приготування:
- Чистимо картоплю, якщо вона стара, якщо молода – трьома губкою або щіточкою, щоб прибрати бруд – і добре промиваємо під проточною водою.
- Обсушуємо картоплю паперовими рушниками і робимо на коренеплоді кілька глибоких розрізів, але не порушуючи цілісність картоплі.
- Шинку, сало чи ковбасу нарізаємо на тонкі шматочки – приблизно шириною 2 см.
- Рослинну олію змішуємо з сіллю та приправами та обмазуємо картоплю.
- У кожен надріз вставляємо м'ясо і зверху ще раз присипаємо спеціями.
- Відправляємо картоплю у форму та запікаємо 8-10 хвилин на потужності 750 Вт. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки чи дерев'яної палички.
- Через 10 хвилин дістаємо з мікрохвильової печі картоплю, посипаємо зверху натертим сиром і знову ставимо готуватися - приблизно на 5-7 хвилин.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати французькі палички з пармезаном, беконом та кунжутом за 20 хвилин.