Дієтолог розповіла про шкоду компотів та запропонувала альтернативний напій

Автор: Лобанова Єлизавета

Компоти вже не так часто з'являються на наших столах, як раніше, але мало хто відмовить собі в чашечці солоденького фруктового компоту. Адже цей напій має смак дитинства і літа. Однак, якщо ми говоримо про корисні для здоров'я напої, то компот в цей список не входить. Ендокринолог-дієтолог Ельвіра Федорова розповіла, що хоч компоти і приємні на смак, в них міститься дуже багато цукру, а це шкідливо.

Дієтолог розповіла про шкоду компотів та запропонувала альтернативний напій - today.ua

Федорова запропонувала гідну альтернативу компотам - узвар. Цей напій готується з сушених фруктів і ягід, які доводяться до кипіння. Цукор в узвар не додається. Виходить фактично той же компот, тільки більш вітамінний. І пити його можна в необмеженій кількості.

Дієтолог розповіла про шкоду компотів та запропонувала альтернативний напій

За словами дієтолога, узвар містить мінерали і стійкі до нагрівання і висушування вітаміни. Так як в ньому не міститься цукру, він втамовує спрагу і не викликає швидке почуття голоду.

Популярні зараз

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

Американські спецпризначенці вчать українську мову: навіщо їм це потрібно

“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків

Стало відомо, чи зміняться тарифи на комунальні послуги в Україні з 1 травня

Найсмачніший узвар виходить з некислих фруктів - яблук, груш, слив, кураги, чорниці. Дехто додає в узвар плоди шипшини і глоду. Якщо хочете надати узвару пікантність, можна додати трохи кориці, апельсинову або лимонну цедру.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Узвар позитивно впливає на стан судин, а також надзвичайно корисний для нормальної роботи шлунка і кишечника. У сухофруктах містяться вітаміни А, В1, В2, С і РР, а також глюкоза і пектин. Пити узвар можна навіть при схудненні, адже такий напій навіть буде розщеплювати жири.

Раніше дієтологи назвали п'ять продуктів, які можна їсти і не гладшати.