Скумбрія з сезонними овочами, запечена в духовці, припаде до смаку навіть найкапризнішим гурманам. Ця риба вважається однією з найкорисніших. Її смак і запах досить специфічні, але якщо вас це не дратує, тоді пропонуємо простий рецепт скумбрії, приготування якої займе не більше півгодини, а задоволення від їжі ви отримаєте колосальне.
Скумбрія запечена з овочами
Інгредієнти:
- Скумбрія свіжа – 2 шт.
- Цибуля - 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Помідор – 3 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Олія - 2 ст. л.
- Лимон – 6 кружечків
- Сіль, перець за смаком
Щоб запечена скумбрія була соковитою, її потрібно трохи замаринувати. Для цього добре помийте рибу, почистіть її, зробіть на спині риби глибокі надрізи майже до живота, посоліть, поперчіть, в черевце вставте по 4 кільця лимона. Скумбрію змастіть сметаною і залиште постояти, поки готуєте овочі.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Цибулю наріжте великими півкільцями, моркву натріть на тертці, а перець наріжте соломкою. Дрібно порубайте часник.
Потім розігрійте на сковороді олію. Обсмажуйте цибулю 2 хвилини, потім додайте до неї решту овочів, смажте ще 5 хвилин і в кінці полийте соєвим соусом.
Овочеву "подушку" викладіть у форму, де запікатиметься скумбрія.
Розріжте скумбрію на шматочки розміром 3 см і викладіть на овочі. Між шматками риби можна вставити кружечки помідорів. Перед тим, як ставити рибу в духовку, змастіть її олією.
Запікайте скумбрію з овочами протягом 20 хвилин при 200 градусах.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як смачно запекти рибу дорадо з овочами на обід чи вечерю.