Today.ua

Ніжна запечена скумбрія: рецепт риби з овочами у соковитому маринаді

Скумбрія з сезонними овочами, запечена в духовці, припаде до смаку навіть найкапризнішим гурманам. Ця риба вважається однією з найкорисніших. Її смак і запах досить специфічні, але якщо вас це не дратує, тоді пропонуємо простий рецепт скумбрії, приготування якої займе не більше півгодини, а задоволення від їжі ви отримаєте колосальне.

Скумбрія запечена з овочами

Інгредієнти:

Щоб запечена скумбрія була соковитою, її потрібно трохи замаринувати. Для цього добре помийте рибу, почистіть її, зробіть на спині риби глибокі надрізи майже до живота, посоліть, поперчіть, в черевце вставте по 4 кільця лимона. Скумбрію змастіть сметаною і залиште постояти, поки готуєте овочі.

Цибулю наріжте великими півкільцями, моркву натріть на тертці, а перець наріжте соломкою. Дрібно порубайте часник.

Потім розігрійте на сковороді олію. Обсмажуйте цибулю 2 хвилини, потім додайте до неї решту овочів, смажте ще 5 хвилин і в кінці полийте соєвим соусом.

Овочеву "подушку" викладіть у форму, де запікатиметься скумбрія.

Розріжте скумбрію на шматочки розміром 3 см і викладіть на овочі. Між шматками риби можна вставити кружечки помідорів. Перед тим, як ставити рибу в духовку, змастіть її олією.

Запікайте скумбрію з овочами протягом 20 хвилин при 200 градусах.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як смачно запекти рибу дорадо з овочами на обід чи вечерю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ