Today.ua

Україну накриє різке похолодання та мокрий сніг: синоптики розповіли, де зіпсується погода 20 жовтня

Україну на кілька днів накриє похолодання, а потім знову потеплішає. Синоптики передають 20-22 жовтня зниження температури та опади у деяких регіонах. Очікуються не лише дощі, а й місцями мокрий сніг.

Середня денна температура повітря найближчими днями буде +4…+9 градусів. Найтепліше синоптики передають у південних областях, зокрема, в Одесі, Миколаєві, Херсоні – від +8 до +14 градусів. Крім того, синоптики Укргідрометцентру попередили, що найближчі два дні на Одещині, Миколаївщині, у Запорізькій, Вінницькій та Кіровоградській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. В решті регіонів країни пройдуть опади.

У четвер, 20 жовтня, дощі очікуються у східних, центральних, північних областях. У центральних областях та в Карпатах вночі можливий мокрий сніг.

До холодів та опадів завтра приєднається сильний північний вітер. Його пориви досягатимуть 15-20 метрів за секунду.

У Києві у четвер похолодає до +5...+7 градусів. Окрім того, слід очікувати невеликий дощ. У ніч проти 21 жовтня синоптики передають від +2 до +4 градусів тепла. Пориви вітру місцями будуть 15-20 м/с.

У західних областях температура повітря сильно не опуститься, але буде похмуро, вітряно, і місцями опади. В Ужгороді денна температура повітря не опуститься нижче за +15 градусів, у Львові синоптики передають до +12 градусів, в Івано-Франківську - +12...+14 градусів, у Чернівцях також до +14 градусів.

У східних регіонах України вдень стовпчики термометрів покажуть +9...14 градусів, вночі від +4 до +9 градусів. Очікується помірний дощ. Вітер до 7-12 м/с.

Вже з 23 жовтня в Україну повернеться "бабине літо", і в більшості областей знову потеплішає до +18 градусів.

Раніше повідомлялося, як відключатимуть електроенергію у населених пунктах України 20 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ