Варений рис – один із найпопулярніших гарнірів у світі. Однак не всі знають, як зробити улюблену крупу ще смачнішою. Найчастіше рис варять у воді, а потім подають із овочами, морепродуктами або м'ясною підливою. Однак, щоб сам по собі рис без добавок вийшов смачним, його потрібно варити не на воді, а на бульйоні.
Так, досвідчені господині поділилися лайфхаком, як приготувати найсмачніший розсипчастий рис, який буде ароматним і пряним.
Приготуйте спочатку бульйон. Це може бути овочевий або кістковий бульйон - вибирати вам. Потім в киплячий бульйон додавайте рис, у тих самих пропорціях, як і зазвичай берете воду і крупу.
Каструлю з рисом потрібно накрити кришкою. Як тільки каша почне закипати, вогонь треба зменшити. Коли випаруватись вся волога, рис можна знімати з вогню, але не поспішайте викладати його по тарілках, дайте каші протомитися в закритій каструлі ще хоча б 10 хвилин.
Варіння рису на бульйоні дозволяє зберегти більшу частину поживних речовин крупи, які можуть зникнути при використанні тільки води. І крім того, бульйон, приготований з м'яса чи овочів, містить білки, вітаміни та мінерали, які можуть перейти у зерна рису в процесі варіння. Це дозволяє рису стати ще поживнішим і кориснішим.
Раніше повідомлялося, який інгредієнт забезпечить хрустку скоринку картоплі по-селянськи.