Сирна запіканка – корисний варіант сніданку. Страву можна готувати як у духовці, так і в мультиварці або мікрохвильовій печі, додаючи різні інгредієнти за смаком. Спробуйте змішати сир з рисом, тоді запіканка вийде ситнішою. А свіжий смак та легку кислинку страві додасть яблуко.
Рисово-сирна запіканка з яблуками
Інгредієнти:
- рис відварений – 200 г;
- сир – 200 г;
- сметана – 2 ст. л.;
- цукор – 3 ст. л.;
- яйце куряче - 1 шт.;
- яблуко - 1-2 шт.;
- сіль - 2 щіпки;
- ванільний цукор – 5 г.
Додайте до сиру цукор, сіль, сметану та ванільний цукор. Збийте усі інгредієнти блендером до однорідності та кремової консистенції.
Сирну масу змішайте з відвареним рисом.
Яблука помийте, почистіть, наріжте дрібно і викладіть у рисово-сирну масу.
Перемішайте добре масу для запіканки та викладіть її у форму для запікання.
Випікайте запіканку в духовці, розігрітій до 175-180 ° C, протягом 20-25 хвилин до золотистої скоринки.
Подавати сирно-рисову запіканку можна зі сметаною, варенням чи медом. Страва стане не лише чудовим сніданком, але її також можна подавати і на десерт.
Раніше повідомлялося, як приготувати ідеальну сирну запіканку в мультиварці.