Салат “Олів'є“ по-польськи: чим замінити ковбасу та майонез у популярній страві

Автор: Лобанова Єлизавета

Салат "Олів'є" у кожній країні готують по-різному. Якщо ви не вживаєте майонез і хочете чимось замінити в салаті варену ковбасу, зверніть увагу на польський варіант приготування відомої страви. Такий салат виходить корисніший, але при цьому не менш ситний і смачний.

Салат “Олів'є“ по-польськи: чим замінити ковбасу та майонез у популярній страві - today.ua

Салат "Олів'є" по-польськи

Інгредієнти:

  • велика картопля – 2 шт.;
  • квасоля спаржева – 180 г;
  • морква – 1 штука;
  • заморожений зелений горошок – 150 г;
  • невеликі мариновані огірки – 8 шт.;
  • каперси - 1 ст. л.;
  • оцет - 2 ст. л.;
  • оливкова олія - 4 ст. л.;
  • мелений чорний перець.

Салат “Олів'є“ по-польськи: чим замінити ковбасу та майонез у популярній страві

Картоплю відваріть у підсоленій воді, очистіть, остудіть, наріжте кубиками.

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Фахівці назвали моторне мастило, яке не можна заливати в двигун автомобіля з пробігом

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Додайте столову ложку оцту в киплячу підсолену воду. Покладіть горошок, квасолю і нарізану кубиками моркву в підсолену киплячу воду, бланшуйте овочі буквально п'ять-сім хвилин і відразу обдайте холодною водою, щоб вони зберегли колір.

Висипте всі готові овочі у глибоку тарілку. Нарізаємо огірки мариновані скибочками і також додаємо їх до всіх овочів. Туди ж і каперси.

За бажанням в "Олів'є" по-польськи можна додати дрібно нарізаний кріп.

Перемішайте салат, додайте в нього оливкову олію, сіль, мелений чорний перець за смаком і поставте в холодильник мінімум на 15 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати вінегрет по-німецьки із секретним інгредієнтом.