Вінегрет по-німецьки: рецепт із секретним інгредієнтом

Автор: Леся Ловіцька

Вінегрет часто готують восени із овочів нового врожаю. У традиційному рецепті – звичні інгредієнти. Німецькі господині використовують секретний компонент, який є практично на кожній кухні.

Вінегрет по-німецьки: рецепт із секретним інгредієнтом - today.ua

Вінегрет по-німецьки виходить барвистим, легким, але водночас ситним. Це ідеальна страва для людей, які хочуть урізноманітнити меню вітамінною, недорогою та низькокалорійною стравою. У складі будуть не лише овочі, як в українському варіанті, а й фрукт – яблуко.

Інгредієнти

  • картопля – 2-3 шт;
  • буряк – 1 великий або два невеликі;
  • морква – 1 велика;
  • цибулина (краще використовувати білу та солодку);
  • яблуко;
  • солоні огірки – 2-3 шт.;
  • оливкова або соняшникова олія;
  • сіль та спеції за смаком.

Вінегрет по-німецьки: рецепт із секретним інгредієнтом

Приготування

  1. Відваріть картоплю, буряк та моркву. Якщо є час, краще запекти їх у духовці, використовуючи фольгу. Смак буде більш вираженим.
  2. Приготуйте заправку. Змішайте олію з сіллю, перцем або будь-якими прянощами, які вам подобаються.
  3. Наріжте всі овочі кубиком приблизно однакового розміру. Так само потрібно подрібнити яблуко (краще вибирати кисле, а не солодке). Кисле яблуко надасть страві гарний колір і незвичайний смаковий відтінок.
  4. Залийте всі інгредієнти заправкою та добре перемішайте.

Вінегрет по-німецьки перед подачею краще трохи охолодити - страві достатньо провести півгодини в холодильнику. Смачного!

Вінегрет по-німецьки: рецепт із секретним інгредієнтом

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Фахівці назвали моторне мастило, яке не можна заливати в двигун автомобіля з пробігом

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Нагадаємо, що в українському рецепті у вінегреті є консервований зелений горошок або квасоля. Наші господині іноді додають квашену капусту. Однак у вказаному рецепті їх краще не використати.

Раніше повідомлялося про рецепт дерунів по-німецьки з незвичайним інгредієнтом.