Today.ua

Салат “Олів'є“ по-польськи: чим замінити ковбасу та майонез у популярній страві

Салат "Олів'є" у кожній країні готують по-різному. Якщо ви не вживаєте майонез і хочете чимось замінити в салаті варену ковбасу, зверніть увагу на польський варіант приготування відомої страви. Такий салат виходить корисніший, але при цьому не менш ситний і смачний.

Салат "Олів'є" по-польськи

Інгредієнти:

Картоплю відваріть у підсоленій воді, очистіть, остудіть, наріжте кубиками.

Додайте столову ложку оцту в киплячу підсолену воду. Покладіть горошок, квасолю і нарізану кубиками моркву в підсолену киплячу воду, бланшуйте овочі буквально п'ять-сім хвилин і відразу обдайте холодною водою, щоб вони зберегли колір.

Висипте всі готові овочі у глибоку тарілку. Нарізаємо огірки мариновані скибочками і також додаємо їх до всіх овочів. Туди ж і каперси.

За бажанням в "Олів'є" по-польськи можна додати дрібно нарізаний кріп.

Перемішайте салат, додайте в нього оливкову олію, сіль, мелений чорний перець за смаком і поставте в холодильник мінімум на 15 хвилин.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати вінегрет по-німецьки із секретним інгредієнтом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ