Салат "Олів'є" у кожній країні готують по-різному. Якщо ви не вживаєте майонез і хочете чимось замінити в салаті варену ковбасу, зверніть увагу на польський варіант приготування відомої страви. Такий салат виходить корисніший, але при цьому не менш ситний і смачний.
Салат "Олів'є" по-польськи
Інгредієнти:
- велика картопля – 2 шт.;
- квасоля спаржева – 180 г;
- морква – 1 штука;
- заморожений зелений горошок – 150 г;
- невеликі мариновані огірки – 8 шт.;
- каперси - 1 ст. л.;
- оцет - 2 ст. л.;
- оливкова олія - 4 ст. л.;
- мелений чорний перець.
Картоплю відваріть у підсоленій воді, очистіть, остудіть, наріжте кубиками.
Додайте столову ложку оцту в киплячу підсолену воду. Покладіть горошок, квасолю і нарізану кубиками моркву в підсолену киплячу воду, бланшуйте овочі буквально п'ять-сім хвилин і відразу обдайте холодною водою, щоб вони зберегли колір.
Висипте всі готові овочі у глибоку тарілку. Нарізаємо огірки мариновані скибочками і також додаємо їх до всіх овочів. Туди ж і каперси.
За бажанням в "Олів'є" по-польськи можна додати дрібно нарізаний кріп.
Перемішайте салат, додайте в нього оливкову олію, сіль, мелений чорний перець за смаком і поставте в холодильник мінімум на 15 хвилин.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати вінегрет по-німецьки із секретним інгредієнтом.