Today.ua

Салат “Шуба“ без оселедця: цікавий варіант приготування новорічного салату

Багато українців традиційно готують оселедець "під шубою" на Новий рік. Але якщо ви вирішили урізноманітнити меню та здивувати гостей, спробуйте новий рецепт смачного салату, який точно оцінять усі.

Щоб зробити смак салату не таким звичним, варто лише замінити оселедець іншою рибою - маринованою скумбрією. І у вас вийде чудова закуска.

Рецепт скумбрії "під шубою"

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку варто відварити картоплю, буряк, моркву та яйця. Після чого остудити їх.
  2. Далі потрібно замаринувати цибулю. Для цього її необхідно очистити та дрібно нарізати.
  3. Перекладіть цибулю в невелику миску, додайте сіль, оцет і окріп.
  4. Відставте на 15 хвилин.
  5. Варені овочі слід очистити та натерти на великій тертці.
  6. Скумбрію потрібно очистити від шкірки, нутрощів і кісток, а потім нарізати філе на невеликі шматочки.
  7. Тепер можна розпочинати формування салату, викладаючи його шарами.
  8. Першим йде картопля, яку потрібно трохи посолити і посипати натертим на дрібній тертці вершковим маслом.
  9. Після цього покладіть скумбрію і мариновану цибулю.
  10. Змастіть шар майонезом і викладіть зверху натерті яйця, які також потрібно покрити майонезом.
  11. Потім шар з моркви та майонезу, а зверху буряк.
  12. Верх салату потрібно змастити майонезом і прикрасити дрібно порізаною зеленою цибулею.
  13. Дайте салату настоятися близько години і подавати його на стіл.

Смачного!

А раніше ми ділилися рецептом Олів'є з особливими інгредієнтами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ