Today.ua

Салат з копченою грудкою на Різдво: рецепт смачної святкової закуски

Святкове меню на Різдво (7 січня), на відміну від Святвечора (6 січня), може містити м'ясні страви, а також страви з додаванням молочних продуктів та яєць. Щоб не витрачати багато часу на підготовку до свята, можна, наприклад, запекти м'ясо з картоплею і приготувати кілька святкових закусок. Ситний салат з копченою грудкою відмінно впишеться на різдвяному столі, і неодмінно сподобається всім гостям.

Рецепт салату з копченою грудкою на Різдво

Інгредієнти:

Картоплю, моркву і яйця потрібно відварити до готовності. Остудіть і очистіть овочі та яйця, дрібно наріжте цибулю.

Курячу грудинку наріжте на кубики, твердий сир натріть на крупній тертці.

На блюдо поставте сервірувальне кільце і почніть викладати шарами салат. Першим шаром йде натерта картопля.

Наступний шар салату - нарізана копчена грудинка. Не забувайте промащувати кожен шар майонезом. Курячу грудинку щедро посипте цибулею.

Далі викладіть натерту моркву. Зверху - шар варених яєць. І останній шар - натертий твердий сир. Цей шар майонезом поливати вже не потрібно.

Зніміть кільце, накрийте салат з копченою грудкою харчовою плівкою і дайте страві настоятися мінімум 15 хвилин.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати пісні голубці з грибами на Святвечір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ