Секрет приготування червоного борщу: що додати до страви для насиченості кольору та смаку

Автор: Ольга Березовська

Справжній український борщ – це культурне надбання нашої країни та страва, яку готують у багатьох сім'ях навіть на свята. Але не всі господині знають про те, як зробити його колір яскраво-червоним. Тому пропонуємо невеликий секрет, яким користуються досвідчені кухарі, щоб створити справді гарний та смачний борщ.

Секрет приготування червоного борщу: що додати до страви для насиченості кольору та смаку - today.ua

Виявляється, вся справа у правильному приготуванні буряків. 

Рецепт червоного борщу

Інгредієнти:

  • Свинина чи яловичина на кістки – 400 грамів
  • Вода – 2 літри
  • Картопля – 4-5 штук
  • Буряк – 1 великий
  • Морква – 1 штука
  • Цибуля – 2 штуки
  • Капуста – 300 грамів
  • Томатна паста – 2 столові ложки
  • Соняшникова олія – 4 столові ложки
  • Лимонний сік - 1 чайна ложка
  • Сіль, лавровий лист, перець горошком та зелень – на смак

Секрет приготування червоного борщу: що додати до страви для насиченості кольору та смаку

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Покладіть м'ясо в каструлю і залийте холодною водою. Варіть бульйон півтори-дві години на невеликому вогні, постійно знімаючи пінку.
  2. Картоплю необхідно очистити та нарізати середніми шматочками.
  3. На сковороді нагрійте олію і обсмажте на ній порізану півкільцями цибулю до прозорості.
  4. Після цього додайте в сковороду натерту на тертці моркву.
  5. Посоліть, поперчіть і обсмажуйте 5-7 хвилин, не забуваючи помішувати.
  6. Буряк можна запекти в духовці або прямо свіжим натерти на тертці, збризкати лимонним соком і додати в засмажку. Це допоможе овочу не втратити свій колір, який і надає борщу насичений червоний відтінок.
  7. Додайте томатну пасту, перемішайте та смажте овочі ще 5 хвилин.
  8. М'ясо потрібно дістати з бульйону і покласти в нього нашатковану капусту.
  9. Посоліть бульйон і через 5 хвилин додайте порізану картоплю.
  10. Зніміть м'ясо з кісток і покладіть його в борщ.
  11. Далі в каструлю потрібно додати засмажку, перець горошком та лавровий лист.
  12. Коли картопля буде готова, потрібно всипати в борщ дрібно порубану зелень, проварити ще 5 хвилин, а потім зняти з вогню.
  13. Дайте борщу настоятися 10-15 хвилин і подавайте його на стіл зі свіжою сметаною та пампушками.

Секрет приготування червоного борщу: що додати до страви для насиченості кольору та смаку

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків

У квітні на виплату пенсій виділено меншу суму коштів, ніж у березні: названо причину скорочення фінансування

В Україні прогнозують шалені ціни на фрукти: цьогорічний врожай частково втрачено через нічні заморозки

Смачного!

До речі, пропонуємо також рецепт смачних і повітряних пампушок із часником.