Справжній український борщ – це культурне надбання нашої країни та страва, яку готують у багатьох сім'ях навіть на свята. Але не всі господині знають про те, як зробити його колір яскраво-червоним. Тому пропонуємо невеликий секрет, яким користуються досвідчені кухарі, щоб створити справді гарний та смачний борщ.
Виявляється, вся справа у правильному приготуванні буряків.
Рецепт червоного борщу
Інгредієнти:
- Свинина чи яловичина на кістки – 400 грамів
- Вода – 2 літри
- Картопля – 4-5 штук
- Буряк – 1 великий
- Морква – 1 штука
- Цибуля – 2 штуки
- Капуста – 300 грамів
- Томатна паста – 2 столові ложки
- Соняшникова олія – 4 столові ложки
- Лимонний сік - 1 чайна ложка
- Сіль, лавровий лист, перець горошком та зелень – на смак
Приготування:
- Покладіть м'ясо в каструлю і залийте холодною водою. Варіть бульйон півтори-дві години на невеликому вогні, постійно знімаючи пінку.
- Картоплю необхідно очистити та нарізати середніми шматочками.
- На сковороді нагрійте олію і обсмажте на ній порізану півкільцями цибулю до прозорості.
- Після цього додайте в сковороду натерту на тертці моркву.
- Посоліть, поперчіть і обсмажуйте 5-7 хвилин, не забуваючи помішувати.
- Буряк можна запекти в духовці або прямо свіжим натерти на тертці, збризкати лимонним соком і додати в засмажку. Це допоможе овочу не втратити свій колір, який і надає борщу насичений червоний відтінок.
- Додайте томатну пасту, перемішайте та смажте овочі ще 5 хвилин.
- М'ясо потрібно дістати з бульйону і покласти в нього нашатковану капусту.
- Посоліть бульйон і через 5 хвилин додайте порізану картоплю.
- Зніміть м'ясо з кісток і покладіть його в борщ.
- Далі в каструлю потрібно додати засмажку, перець горошком та лавровий лист.
- Коли картопля буде готова, потрібно всипати в борщ дрібно порубану зелень, проварити ще 5 хвилин, а потім зняти з вогню.
- Дайте борщу настоятися 10-15 хвилин і подавайте його на стіл зі свіжою сметаною та пампушками.
Смачного!
До речі, пропонуємо також рецепт смачних і повітряних пампушок із часником.