Кожна господиня прагне приготувати свої котлети найсмачнішими і найсоковитішими. Можна експериментувати з м'ясом, начинками і способом приготування цієї страви, але головний секрет полягає в найпростіших речах. Розповімо вам, як приготувати котлетний фарш, щоб котлетки з нього не підгоріли, не були жорсткими, і не розлазилися по сковорідці.
Досвідчені експерти кулінарії радять не додавати до фаршу яйце. Як же так, скажете ви! Мало хто знає, що саме яйця роблять котлети більш жорсткими. Щоб "скріпити" ваш фарш і зробити м'ясо соковитішим, додайте у ваші котлети натертий кабачок або картоплю.
Що стосується цибулі, то її можна дрібно нарізати, або прокрутити на м'ясорубці чи блендері. Для соковитості котлет можна додати у фарш холодну воду або вершкове масло.
Для котлет традиційно звикли брати свинячо-яловичий фарш, але нічим не гірші, хоч і більш жирними, виходять котлети з чисто свинячого фаршу. У фарш можна додати трохи курки, причому м'ясо краще не перекручувати через м'ясорубку, а дрібно порубати. Ви здивуєтеся, наскільки соковитішою вийде ваша страва.
Готуйте котлети на вогні трохи більше середнього, якщо хочете надати їм апетитної скоринки. Як тільки одна сторона підрум'яниться, зменшіть вогонь і переверніть котлетки. Друга сторона буде готуватися трохи довше. Коли котлети будуть практично готові, залиште їх під кришкою хвилин 5-7 трохи потушкуватися, додавши на дно води.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний і ароматний шашлик, не виходячи з дому.