Секретний інгредієнт допоможе зробити голубці соковитішими: рецепт апетитної страви

Автор: Ольга Березовська

Голубці – це об'єкт нематеріальної культурної спадщини нашої країни, тому їх час від часу готують на кожній українській кухні. Але не всі господині знають про те, як зробити цю страву справді соковитою. У чому секрет?

Секретний інгредієнт допоможе зробити голубці соковитішими: рецепт апетитної страви - today.ua

Пропонуємо рецепт смачних голубців з інгредієнтом, який зробить блюдо неймовірно соковитим.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Рецепт соковитих голубців

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 качан
  • Рослинна олія – 2 столові ложки
  • Бульйон – 800 мілілітрів
  • Сметана – 4 столові ложки
  • Томатна паста – 3 столові ложки
  • Фарш (свинина та яловичина) – 500 грамів
  • Помідори – 300 грамів
  • Рис – 150 грамів
  • Часник – 3 зубчики
  • Морква – 1 штука
  • Цибуля – 1 цибулина
  • Сіль та перець – на смак
  • Секретний інгредієнт: сало – 20 грамів

Секретний інгредієнт допоможе зробити голубці соковитішими: рецепт апетитної страви

Приготування:

  1. Для початку розберіть капусту на листя і відваріть їх у трохи підсоленій воді до м'якості – близько 5 хвилин, і виріжте тверду частину біля основи. Порада: щоб зручніше було згортати голубці, листя капусти потрібно трохи відбити молотком для м'яса.
  2. Після цього потрібно очистити моркву і цибулю. Моркву натерти на тертці, а цибулю порізати. Обсмажте овочі на олії до м'якості.
  3. Рис - ретельно промити та відварити до напівготовності – близько 5 хвилин після закипання води.
  4. Відкиньте рис на друшляк, щоб усунути всю рідину, і остудіть.
  5. Часник потрібно очистити та подрібнити зручним для вас способом.
  6. З помідорів слід зняти шкірку і потерти на тертці.
  7. У глибокій мисці змішайте фарш, рис, цибулю з морквою, томати та часник.
  8. Посоліть і поперчіть на ваш смак і додайте секретний інгредієнт – шматочок натертого на тертці сала.
  9. Перемішайте начинку і починайте формування голубців.
  10. Після цього обсмажте їх на сковороді з двох сторін до рум'яного кольору і перекладіть у велику каструлю.
  11. У бульйоні розмішайте сметану та томатну пасту, трохи підсоліть та залийте голубці цим соусом.
  12. Поставте на вогонь та тушкуйте під кришкою 40-60 хвилин.

Секретний інгредієнт допоможе зробити голубці соковитішими: рецепт апетитної страви

Смачного!

А раніше ми писали про секретний інгредієнт, який робить неймовірним смак запеченої картоплі.

Популярні зараз

Літнім українцям дали менше двох тижнів на оновлення даних у ПФУ, далі припиняють виплату пенсії

Зеленський відповів Путіну на пропозицію про переговори на умовах РФ

Сьогодні світло можуть вимкнути вже з 8-ї ранку: розроблено новий графік відключень електроенергії

В Україні можна отримати штраф за використання генератора: названо причину