Секретний інгредієнт допоможе зробити голубці соковитішими: рецепт апетитної страви

Автор: Ольга Березовська

Голубці – це об'єкт нематеріальної культурної спадщини нашої країни, тому їх час від часу готують на кожній українській кухні. Але не всі господині знають про те, як зробити цю страву справді соковитою. У чому секрет?

Секретний інгредієнт допоможе зробити голубці соковитішими: рецепт апетитної страви - today.ua

Пропонуємо рецепт смачних голубців з інгредієнтом, який зробить блюдо неймовірно соковитим.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Рецепт соковитих голубців

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 качан
  • Рослинна олія – 2 столові ложки
  • Бульйон – 800 мілілітрів
  • Сметана – 4 столові ложки
  • Томатна паста – 3 столові ложки
  • Фарш (свинина та яловичина) – 500 грамів
  • Помідори – 300 грамів
  • Рис – 150 грамів
  • Часник – 3 зубчики
  • Морква – 1 штука
  • Цибуля – 1 цибулина
  • Сіль та перець – на смак
  • Секретний інгредієнт: сало – 20 грамів

Секретний інгредієнт допоможе зробити голубці соковитішими: рецепт апетитної страви

Приготування:

  1. Для початку розберіть капусту на листя і відваріть їх у трохи підсоленій воді до м'якості – близько 5 хвилин, і виріжте тверду частину біля основи. Порада: щоб зручніше було згортати голубці, листя капусти потрібно трохи відбити молотком для м'яса.
  2. Після цього потрібно очистити моркву і цибулю. Моркву натерти на тертці, а цибулю порізати. Обсмажте овочі на олії до м'якості.
  3. Рис - ретельно промити та відварити до напівготовності – близько 5 хвилин після закипання води.
  4. Відкиньте рис на друшляк, щоб усунути всю рідину, і остудіть.
  5. Часник потрібно очистити та подрібнити зручним для вас способом.
  6. З помідорів слід зняти шкірку і потерти на тертці.
  7. У глибокій мисці змішайте фарш, рис, цибулю з морквою, томати та часник.
  8. Посоліть і поперчіть на ваш смак і додайте секретний інгредієнт – шматочок натертого на тертці сала.
  9. Перемішайте начинку і починайте формування голубців.
  10. Після цього обсмажте їх на сковороді з двох сторін до рум'яного кольору і перекладіть у велику каструлю.
  11. У бульйоні розмішайте сметану та томатну пасту, трохи підсоліть та залийте голубці цим соусом.
  12. Поставте на вогонь та тушкуйте під кришкою 40-60 хвилин.

Секретний інгредієнт допоможе зробити голубці соковитішими: рецепт апетитної страви

Смачного!

А раніше ми писали про секретний інгредієнт, який робить неймовірним смак запеченої картоплі.

Популярні зараз

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року

У Мережі з'явилась інформація про евакуацію влади з Харкова: коментар ОВА