Котлети можна готувати з різного м'яса і у кожної господині є свій рецепт приготування котлет для своєї родини. Не завжди котлети у сучасних господинь виходять такими ж смачними, якими вони були у наших бабусь. Розповімо вам про деякі хитрощі приготування котлет, про які ви, можливо, самі знаєте, а якщо ні, тоді деякі нюанси буде дізнатися корисно.
Фарш для котлет краще готувати самим, зі свіжого охолодженого м'яса. Найкращі кухарі світу вважають, що найсмачніші котлети виходять з фаршу трьох видів м'яса. Можете взяти в рівних пропорціях свинину, яловичину і курку, і ваші котлети вийдуть дуже смачними.
Для соковитості котлет в фарш додається розмочений у воді або в молоці і злегка віджатий білий хліб. На 500 грам фаршу досить взяти 3-4 скибочки батона.
Цибулю для котлет можна перекручувати разом з м'ясом на м'ясорубці, а можна дрібно нарізати.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Для гарної консистенції фарш для котлет потрібно "відбивати" як тісто в ємності з високими стінками. Це дуже важливий нюанс, який допоможе зберегти форму котлет при смаженні. Щоб котлети вийшли смачнішими і ароматнішими, готовий фарш ставиться на один або дві години у холодильник. Коли будете ліпити ваші котлетки, при бажанні в серединку кожної м'ясної кульки кладіть шматочок льоду. Тоді котлети вийдуть пишними і м'якими. Панірувати котлетки можете як в борошні, так і в сухарях.
Наші бабусі смажили котлети на чавунній сковороді, тому вони і виходили такими смачними. Це ідеальний посуд для приготування котлет. Котлети традиційно обсмажуються на сильному вогні до утворення скоринки. Їх важливо часто перевертати, а готові котлети при натисканні повинні трохи сочитися.
Ось і всі нюанси, які потрібно знати для приготування смачних і соковитих котлет. Готуйте з задоволенням! Смачного!
Раніше повідомлялося, чому досвідчені кулінари не радять додавати в котлетний фарш яйце.