Шампанське із квітів бузини: смачний і корисний напій, який легко готується

Автор: Марченко Любов

Шампанське із квітів бузини – літній напій, що легко готується в домашніх умовах. Він не потребує ні великих затрат часу, ані великих грошей. Скуштувавши його один раз, ви будете готувати його щороку – як тільки розквітне бузина.

Шампанське із квітів бузини: смачний і корисний напій, який легко готується - today.ua

Шампанське з квітів бузини, звісно, можна назвати "шампанським" лише умовно. Проте, ігристий напій, приготований із квітів бузини, нічим не поступиться дорогим винам за смаком. А щодо користі, то тут взагалі ніякого сумніву немає: він їх перевершить. В такому напої немає ніякої "хімії" – лише суцільна користь.

Адже квіти бузини містять у собі аскорбінову кислоту, ефірну олію, органічні кислоти, дубильні речовини, глікозиди рутин і самбунігрин. Бузина – справжня знахідка для фармацевтів. Та вона ще може бути не тільки корисною, але й смачною.

Інгредієнти для шампанського з квітів бузини:

  • Вода – 10 літрів;
  • Суцвіття бузини – 15 штук;
  • Цукор – 1 кг;
  • Лимонна кислота – 20 грамів.

Шампанське із квітів бузини: смачний і корисний напій, який легко готується

Рецепт приготування

У велику ємність кладемо цвіт бузини, цукор та лимонну кислоту. Заливаємо все це 10 літрами води і  ретельно все перемішуємо дерев'яною ложкою або скалкою. Накриваємо кришкою.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Настоюємо цю суміш 3 доби у темному місці.

За цей час вода має стати приємного жовтуватого кольору і здобути приємний аромат квіток бузини.

Отриманий напій проціджуємо через марлю та розливаємо по пляшках. Ретельно їх закупорюємо та закладаємо на зберігання і дозрівання в прохолодне місце. Пляшки обов'язково треба класти горизонтально – щоб не вибухнули.    

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Такому напою треба настоятися два місяці. Через два місяці можна відкривати пляшку і вживати. Але відкривати її слід обережно. Адже шампанське з квітів бузини не менш ігристе, ніж справжній напій із Шампані.  

Нагадаємо, зараз, в ягідний сезон, можна також приготувати дуже смачний та корисний джем із полуниці.

Головне