Today.ua

Шарлотка з яблуками та секретним інгредієнтом: рецепт смачного домашнього десерту

Шарлотка вважається одним із найпопулярніших пирогів з яблуками. І не дарма, адже це справді смачний та ароматний десерт. А покращити його смак досить просто – варто лише додати один секретний інгредієнт.

Рецепт шарлотки з яблуками

Інгредієнти:

Приготування:

  1. У миску потрібно вбити яйця та насипати цукор.
  2. Міксером слід збити інгредієнти до повного розчинення цукру та збільшення маси вдвічі. На це піде близько 10 хвилин.
  3. Потім поступово додайте в яєчну масу просіяне борошно, змішане з розпушувачем, ретельно перемішуючи.
  4. Тісто для шарлотки має вийти однорідним і за консистенцією як сметана.
  5. Яблука потрібно промити, очистити від кісточок та шкірки та нарізати невеликим кубиком або слайсами.
  6. З апельсина потрібно зняти цедру та філірувати часточки, тобто зняти з них білу плівку.
  7. Апельсинову цедру натерти на дрібній тертці і додати в тісто.
  8. Змастіть форму для випікання вершковим маслом і вилийте половину тіста в неї.
  9. Зверху покладіть яблука та апельсинові часточки.
  10. Залийте фрукти тістом, що залишилося.
  11. Поставте форму в нагріту до 190 градусів духовку та запікайте 35-40 хвилин
  12. Перевірити готовність шарлотки можна зубочисткою або сірником - він повинен залишитися сухим після проколювання пирога.
  13. Остудіть шарлотку, дістаньте з форми і посипте цукровою пудрою.
  14. Пиріг можна подавати до чаю чи кави.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт торта з оригінальною назвою "Депресія", який точно підніме настрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ