Шашлик можна зіпсувати різними способами, і вибір свіжого та якісного м'яса – лише половина успіху. До нього не можна додавати три інгредієнти.
Є безліч рецептів маринадів для шашлику – і кожен вибирає на власний смак. В ідеалі м'ясо повинно мати рум'яну скоринку і залишатися м'яким усередині. Багато що залежить від його виду – для гриля оптимально підходять баранина та свинина. Вони жирні та соковиті, тоді як курятина в будь-якому випадку буде більш сухою та дієтичною.
Щоб шашлик на мангалі був як у ресторані, уникайте поширених помилок.
Сіль
Кулінари не радять додавати в маринад сіль, бо вона забиратиме із нього вологу. Після обсмажування шашлик буде сухуватим. Краще солити м'ясо безпосередньо перед термічною обробкою - не раніше, ніж за п'ять хвилин до обсмажування.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Кислота
Існує думка, що кислі продукти роблять м'ясо ніжнішим на смак. Але шеф-кухарі запевняють, що краще не використовувати їх. Йдеться про лимони, апельсини, ківі, оцет - вони здатні перебити смак самого м'яса. Виняток становить випадок, коли йдеться про м'ясо старої тварини.
Овочі
Мікс м'яса та овочів зазвичай добре виглядає лише на картинці. Потрібно пам'ятати, що у цих продуктів різний час приготування, і доки м'ясо продовжуватиме смажитися, гарнір вже згорить. Краще використовувати окремі шампури – і овочі знімати з вогню раніше.
Раніше повідомлялося, як зіпсувати котлети. Є як мінімум два інгредієнти, які точно не слід додавати до фаршу – це пережиток минулого.