Млинці часто готують на сніданок ті, хто люблять смачно поїсти та не бояться зайвих калорій. Ситна страва не завжди виходить ідеальною. Іноді млинці прилипають до сковороди. Цього не станеться, якщо додати у тісто секретний інгредієнт.
Млинці готують як з начинкою, так і без неї, вони ідеально поєднуються з кавою та чаєм. Головне – правильні пропорції продуктів у тісті.
Інгредієнти
- 2 склянки молока;
- 2 яйця;
- 1,5 склянки пшеничного борошна;
- склянка окропу – секретний інгредієнт;
- 3 ст. л. цукру (можна більше);
- дрібка ванілі або пакетик ванільного цукру;
- дрібка солі;
- 3 ст. л. рафінованої рослинної олії.
Приготування
Саме окріп зробить тісто заварним, з'єднає між собою всі компоненти та не дозволить йому прилипнути до поверхні сковороди.
Візьміть глибоку ємність або чашу від блендера та вбийте туди яйця. Додайте цукор, сіль та склянку молока. Збивайте до піни, а потім потроху вводите борошно у тісто. Його потрібно попередньо просіяти, краще двічі.
Додайте другу склянку молока та олію. В останню чергу влийте окріп, продовжуючи вбивати віночком від блендера на високих швидкостях. Це важливо, щоб у тісті не утворилися грудочки.
Оптимально використовувати спеціальну сковороду з антипригарним покриттям. Налийте в неї трохи олії, потім порцію тіста та розподіліть його по поверхні. Коли одна сторона підрум'яниться, переверніть млинець на іншу та прогрійте на вогні.
Готові млинці виходять тонкими, ароматними та неймовірно смачними. Їх можна подати, посипаними цукровою пудрою, з варенням, розтопленими шоколадом, джемом чи фруктами. Смачного!
Раніше повідомлялося, як смачно приготувати млинці з куркою та грибами.