Today.ua

Що не потрібно додавати у котлети, щоб вони не вийшли сухими: відповідь багатьох здивує

Котлети – одна з найпопулярніших страв з фаршу. Є безліч тонкощів приготування котлет, щоб вони вийшли соковитими та тримали форму. Багато суперечок у господинь виникає щодо додавання яєць до фаршу. Давайте розберемося, чи справді яйця роблять котлети сухими.

Багато хто вважає, що яйце допомагає фаршу ліпитися, а без нього котлети розвалюватимуться під час смаження на сковороді. Однак, це не зовсім так.

Професійні кулінари стверджують, що білка взагалі не повинно бути у фарші для котлет. Ціле яйце зробить страву занадто жорсткою та сухою. Це можна пояснити тим, що і в м'ясі, і в яйцях багато білків, які під час смаження вбирають вологу і згортаються.

Саме тому у фарш для котлет краще додавати тільки жовток. Тоді котлети вийдуть соковитими, м'якими, і при цьому не втратять форму під час смаження.

Ще один лайфхак стосується хліба. Молоко, в якому традиційно замочується булочка або хліб для котлет, це той самий білок, який робить котлети жорсткішими. Тому якщо ви додаєте хліб, то замочуйте його у звичайній воді.

Багато хто недооцінює хліб, але саме завдяки цьому інгредієнту котлети виходять соковитішими, м'якшими і ніжними. Головне, дотримуватися пропорцій. На 1 кг м'яса слід брати не менше 250 г білого хліба.

Раніше повідомлялося, як нашвидкуруч приготувати соковиті котлети по-київськи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ