Класичний плов готується з баранини чи свинини, крім того, використовується спеціальний сорт рису. Але приготувати цю смачну страву можна і з доступніших продуктів – звичайного круглого рису та курячого м'яса. Вона виходить не менш смачною та ситною, незважаючи на те, що готування займе набагато менше часу.
Пропонуємо рецепт смачного розсипчастого плову з куркою на сковороді.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 500 грамів
- Круглий рис – 500 грамів
- Цибуля – 2 штуки
- Морква – 2 штуки
- Часник – 6 зубчиків
- Сіль - на смак
- Приправа для плову – на смак
- Рослинна олія – 100 мілілітрів
Приготування:
- Для початку потрібно почистити цибулю і нарізати її великими шматочками.
- Моркву слід промити, почистити і натерти на великій тертці або нарізати тонкими півкільцями.
- Потім необхідно нарізати куряче філе на невеликі шматочки.
- На сковороді нагрійте олію і обсмажте на ній цибулю до золотистого кольору.
- Додайте моркву та обсмажуйте 3-5 хвилин.
- Потім покладіть у сковороду куряче м'ясо, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте близько 5 хвилин.
- Після цього в страву потрібно додати спеції. Краще якщо це будуть куркума, барбарис, зіра, суміш перців і, звичайно, сіль.
- Додайте до сковороди води так, щоб вона покривала м'ясо. Накрийте кришкою і тушкуйте 20-25 хвилин.
- Ретельно промийте рис та засипте їм м'ясо, не перемішуючи.
- Знову залийте воду, щоб вона на півтора-два сантиметри покривала рис.
- Тушкуйте під кришкою 15 хвилин.
- Потім у рис покладіть зубчики часнику, не очищаючи його.
- Накрийте кришкою сковороду і готуйте до повного вбирання води - близько 10 хвилин.
- Дайте плову настоятися 10-15 хвилин і потім подавайте його на стіл.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт лінивих котлет по-київськи, з якими зможе впоратися навіть кухар-початківець.