Якщо в холодильнику завалялися гриби або хочеться приготувати страву саме з печериць, пропонуємо скуштувати смачну запіканку з грибами та капустою, або легкий літній салат із печерицями, авокадо та помідорами.
Гриби з капустою в духовці
Складові:
- 2 склянки солоних грибів чи свіжих грибів
- 500 г свіжої чи квашеної капусти
- 2 цибулини
- 1 ст. л. борошна
- Сіль, перець та спеції на смак
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізані гриби та цибулю обсмажуємо на сковороді, додаємо борошно та улюблені спеції, перемішуємо – готуємо кілька хвилин.
- Шинкуємо свіжу капусту, солимо і перчимо.
- У формі для запікання шарами викладаємо спочатку капусту, потім гриби з цибулею, і так, поки не закінчаться інгредієнти. Побризкуємо рослинною олією і запікаємо 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
Готово! Смачного!
Легкий літній салат із грибами
Складові:
- 300 г печериць
- 1-2 авокадо (на смак)
- 500 г чері
- 3 огірки
- Базилік
- 1 зубчик часнику
- Сік половини лимона
- 50 мл оливкової олії
- 2 ч. л. винного оцту
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 ч. л. меду
Спосіб приготування:
- Для заправки салату з'єднуємо оливкову олію, оцет, мед, гірчицю, лимонний сік та дрібно нарізаний часник.
- Нарізаємо гриби, додаємо в них 2/3 заправки, перемішуємо і залишаємо просочуватися 30 хвилин.
- Авокадо та огірки нарізаємо на невеликі шматочки, черрі ріжемо навпіл.
- Через пів години додаємо до грибів овочі, посипаємо нарізаним базиліком і поливаємо заправкою, що залишилася.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам приготувати фетучині з креветками у вершковому соусі – вийде не гірше, ніж у ресторані.