Today.ua

Що приготувати з печериць: дві легкі страви на літо

Якщо в холодильнику завалялися гриби або хочеться приготувати страву саме з печериць, пропонуємо скуштувати смачну запіканку з грибами та капустою, або легкий літній салат із печерицями, авокадо та помідорами.

Гриби з капустою в духовці

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Дрібно нарізані гриби та цибулю обсмажуємо на сковороді, додаємо борошно та улюблені спеції, перемішуємо – готуємо кілька хвилин.
  2. Шинкуємо свіжу капусту, солимо і перчимо.
  3. У формі для запікання шарами викладаємо спочатку капусту, потім гриби з цибулею, і так, поки не закінчаться інгредієнти. Побризкуємо рослинною олією і запікаємо 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Готово! Смачного!

Легкий літній салат із грибами

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Для заправки салату з'єднуємо оливкову олію, оцет, мед, гірчицю, лимонний сік та дрібно нарізаний часник.
  2. Нарізаємо гриби, додаємо в них 2/3 заправки, перемішуємо і залишаємо просочуватися 30 хвилин.
  3. Авокадо та огірки нарізаємо на невеликі шматочки, черрі ріжемо навпіл.
  4. Через пів години додаємо до грибів овочі, посипаємо нарізаним базиліком і поливаємо заправкою, що залишилася.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам приготувати фетучині з креветками у вершковому соусі – вийде не гірше, ніж у ресторані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ