Today.ua

Що робити, якщо холодець помутнішав: прості способи виправити ситуацію

Холодець – це улюблена страва багатьох українців. Але що робити, якщо під час приготування бульйон став каламутним та не дуже апетитним? Виправити проблему можна двома простими способами.

Існує два дієві методи зробити бульйон для холодцю прозорішим, якщо він у процесі варіння став каламутним. Ми розповімо про них.

Як освітлити бульйон для холодцю?

Яєчні білки та лимонний сік

Поставте бульйон на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього процідіть через марлю та влийте трохи лимонного соку. Відставте бульйон на дві години, а потім додайте до нього два збиті вінчиком яєчні білки, змішані з холодною водою.

Поставте каструлю на плиту і доведіть бульйон до кипіння на повільному вогні, не накриваючи посуд кришкою. Зніміть пінку, що утворилася, і яєчні білки, що згорнулися.

Морква та яєчні білки

Якщо під час варіння бульйон став каламутним, треба дістати з нього м'ясо. У невелику миску натерти одну моркву середнього розміру і додати до неї два збиті до однорідності яєчні білки.

Влийте отриману масу в киплячий бульйон і проваріть на середньому вогні, не накриваючи кришкою каструлю, 5-7 хвилин. Після цього процідіть бульйон через сито чи марлю.

У деяких випадках ця процедура може не допомогти з першого разу, тому її можна повторити.

А раніше ми писали про те, як легко очистити гарбуз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ