Today.ua

Що випити перед сном, щоб швидше та міцніше заснути: смачні та корисні напої

В Україні безліч людей страждають на безсоння. Через постійні переживання і внутрішню тривогу вони не можуть спокійно і міцно заснути. Але є кілька смачних та корисних напоїв, які допоможуть швидше розслабитись. Тому їх варто пити незадовго до того, як вирушати спати.

Тепле молоко

Це може здатися банальним, але склянка теплого молока добре заспокоює. Можливо, саме тому його дають багатьом дітям, щоб допомогти підготуватися до сну. І на дорослих такий напій теж чудово діє. Деякі медики кажуть, що так відбувається через вміст у молоці триптофану, який в організмі перетворюється на гормон сну мелатонін.

Ромашковий чай

Багато людей використовують такий спосіб розслабитись перед сном. І не дивно. Тому що це натуральний заспокійливий засіб. І він рекомендується тим, хто страждає на безсоння. Крім того, в ромашковому чаї, на відміну від інших видів зеленого чаю, немає кофеїну, тому його можна сміливо вживати перед сном.

Банановий смузі з корицею

Такий напій може стати корисною заміною вечірнього перекусу та заспокійливим засобом. У бананах міститься триптофан, дофамін та серотонін, завдяки чому цей тропічний фрукт сприяє якісному та безперервному сну. У свою чергу, кориця сприяє активації мелатоніну в організмі. І якщо змішати ці два продукти, то вийде корисне заспокійливе.

Чай з м'ятою

Всі знають про заспокійливі та розслаблюючі властивості м'яти. І чай з нею, випитий перед сном, допоможе зняти втому та роздратування, знизити артеріальний тиск і нормалізувати рівень цукру в крові. В результаті людина швидко та міцно засне.

Нагадаємо, раніше ми ділилися порадами психотерапевта про те, як покращити сон під час війни без пігулок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ