Що зробити з помідорам перед консервацією, щоб вони не лопалися в банці: лайфхак, про який мало хто знає

Автор: Анастасия Березовская

Закочуючи помідори, хотілося б у майбутньому отримати пружний продукт, а не просто розм'якшу массу. Досвідчені господині розповіли, що зробити з плодами перед тим, як приступати до закочування, щоб вони зберегли свою форму.

Що зробити з помідорам перед консервацією, щоб вони не лопалися в банці: лайфхак, про який мало хто знає - today.ua

Виявляється, розваляться помідори чи ні зовсім не залежить від їхнього сорту. Найголовніше - дотримуватися технології приготування. Наприклад, не ошпарювати плоди різко окропом або додати один секретний інгредієнт.

На закатку краще обирати свіжі помідори невеликого розміру, вони повинні бути тверді та пружні, а також без ознак втручання шкідників або гнилі. Наприклад, сливки стануть чудовим варіантом для закочування. Але все ж таки сорт помідорів - не головне.

Щоб шкірка плодів не розірвалася, і помідори залишилися цілими, за допомогою зубочистки потрібно зробити проколи в області попки на кожному помідорі.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Нерідко розрив шкірки відбувається через термічний вплив, коли ми обливаємо окропом помідор. Щоб цього уникнути маринад потрібно вливати поступово. Також попередньо помідори можна ошпарити окропом (теж поступово) як превентивний захід, потім розкласти по банках і заливати гарячим маринадом.

Що зробити з помідорам перед консервацією, щоб вони не лопалися в банці: лайфхак, про який мало хто знає

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Також досвідчені господині радять додавати в банку з помідорами (згори) листочки хрону – вважається, що вони захистять плоди від розривів і збережуть їх цілими та пружними.

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, що додати до консервації для пікантності кабачків на зиму.

Головне