Today.ua

Шоколадний шедевр кулінарії: найвдаліший рецепт бісквіта

Шоколадний бісквіт – відмінна основа для різноманітних десертів, а також чудовий додаток до чаю або кави. Багато господинь скаржаться на те, що бісквіт з какао часто "осідає". Тому ми пропонуємо перевірений рецепт.

Інгредієнти

Приготування

Візьміть дві глибокі та чисті ємності. В одну розділіть жовтки, в іншу – білки. Спочатку збивайте білки, приблизно 3-5 хвилин, поки маса не стане пухкою та збільшиться в об'ємі. Потім додайте половину склянки цукру і продовжуйте збивати.

Так само обробіть жовтки: спочатку збивайте, а потім додайте решту цукру і продовжуйте збивати до повного розчинення.

Влийте жовткову масу до білків і акуратно перемішайте лопаткою, рухаючись знизу вгору. Процідіть какао і обережно змішайте, поступово додаючи просіяне борошно, не забуваючи акуратно перемішувати. Чим плавніші рухи, тим легший бісквіт.

Форму для випічки застеліть пергаментним папером та змастіть маслом. Вилийте тісто у форму.

Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 40-45 хвилин.

Щоб перевірити готовність бісквіта, використовуйте дерев'яну зубочистку – якщо вона залишається чистою і сухою, то бісквіт готовий.

Не поспішайте виймати бісквіт з форми, дайте йому повністю охолонути.
Після цього можна використовувати бісквіт для створення торта або ж просто нарізати його порційними шматочками для чашки чаю.

Читайте також про шпундру за рецептом Євгена Клопотенка: як приготувати старовинну українську страву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ