Шпундра – це старовинна українська страва, згадка про яку є навіть у знаменитій поемі "Енеїда" Івана Котляревського. А нещодавно її рецептом поділився Євген Клопотенко.
Переможець 4 сезону кулінарного шоу "МастерШеф" упевнений, що чим частіше українці готуватимуть старовинні українські страви, тим швидше вони увійдуть у наше повсякденне життя. Тому він розповів, як можна зробити шпундру зі свинини та буряків.
Рецепт шпундри від Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
- Свинячий ошийок - 300-500 грам
- Буряк – 3 штуки
- Оцет – 1 столова ложка
- Цибуля – 2 штуки
- Помідор – 2 штуки
- Сметана – 2 столові ложки
- Солодка гірчиця – 1 чайна ложка
- Часник – 3 зубчики
- Соняшникова олія – 1 столова ложка
- Вершкове масло – 50 грамів
- Борошно - 2 столові ложки
- Білий хрін – 2 столові ложки
- Чебрець – 5 гілочок
- Сіль та перець – на смак
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- М'ясо потрібно порізати великими шматками, посолити, поперчити і натерти сумішшю з гірчиці та олії.
- Одну цибулину потрібно очистити і нарізати півкільцями.
- Часник також очистити та придавити плоскою стороною леза ножа.
- Покладіть м'ясо на деко, посипте цибулею і додайте часник.
- Поставте деко у нагріту до 180 градусів духовку і запікайте 40 хвилин.
- Після цього м'ясо потрібно остудити і порізати на невеликі шматочки.
- Буряк середнього розміру потрібно промити і запікати одну чи півтори години до готовності. Цей процес можна поєднати із запіканням м'яса, щоб заощадити час.
- Готові буряки потрібно очистити і нарізати півкільцями.
- Перекладіть порізані буряки в миску і додайте оцет і воду (вода повинна повністю покривати шматочки). Залишіть на 40 хвилин.
- Після другу цибулину потрібно очистити і дрібно порізати.
- На великій сковороді нагрійте вершкове масло і натерті на тертці помідори (без шкірки).
- Додайте муку, сіль і перець на смак і перемішайте.
- На іншій сковороді слід обсмажити цибулю протягом 1-2 хвилин.
- До томату потрібно додати м'ясо, обсмажену цибулю та буряк.
- Змішайте сметану з 50 мл води і влийте в сковороду.
- Тушкуйте протягом 5 хвилин.
- Шпундра готова. Подавайте її на стіл, додавши білий хрін та гілочки чебрецю.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачної італійської страви – лазаньї із трьома соусами.