Штрудель - це соковитий хрусткий листковий рулет, який є традиційною випічкою у Німеччини, Австрії, Угорщини та Чехії. Процес приготування може зайняти кілька годин, але ми вирішили схитрувати, і пропонуємо спробувати даний рецепт із купленого листкового тіста.
Штрудель зі сливами - рецепт
Тісто попередньо розморозити – залишивши на ніч у холодильнику.
Інгредієнти:
- 270 г листкового тіста
- 10 злив
- 30 г цукру
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 0,5 ч. л. кориці
- яйце
- борошно
Спосіб приготування:
- Сливи вимити, видалити кісточки та нарізати на 4 частини.
- До слив додати крохмаль, корицю та цукор.
- Робочу поверхню присипати борошном, качалку обмазати борошном. Викласти на стіл тісто і також присипати борошном.
- Розкачати тісто прямокутний пласт товщиною 0,3 см, але так, щоб тісто не рвалося.
- На тісто викласти начинку тонким шаром та загорнути рулет.
- Збити яйце і змастити зверху штрудель.
- Деко застелити пергаментом і викласти зверху рулет.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин, доки не підрум'яниться верх.
- Готовий штрудель трохи остудити та присипати цукровою пудрою.
Готово.
Пропонуємо вам також приготувати тушковану капусту за секретним рецептом шеф-кухарів – на смак буде не гірше, ніж у ресторані.