На Великдень заведено пекти смачні паски, оскільки це справжній символ великоднього столу. Найчастіше їх роблять зі здобного тіста, але сирний варіант не менш смачний та святковий. Пропонуємо рецепт ніжної сирної паски зі згущеним молоком.
Рецепт смачної сирної паски без випічки
Інгредієнти:
- Сир – 250 грамів
- Вершкове масло жирністю понад 72% - 75 грамів
- Згущене молоко – 125 грамів
- Сметана 25% - 75 грамів
- Ванільний цукор – половина чайної ложки
Приготування:
- За дві години до початку готування вершкове масло потрібно вийняти з холодильника, щоб воно стало м'яким.
- У миску насипте сир і додайте в нього розм'якшене вершкове масло.
- Розімніть вилкою або ложкою, щоб обидва інгредієнти повністю з'єдналися.
- Потім слід влити згущене молоко та сметану.
- Додайте ванільний цукор і ретельно перемішайте всі інгредієнти занурювальним блендером.
- Візьміть спеціальну форму для паски у вигляді пірамідки, поставте її в тарілку вузькою частиною вниз і застеліть марлею.
- Вилийте сирне тісто у форму і загорніть краї марлі.
- Зверху потрібно поставити пласку тарілку та прес (наприклад, банку з водою).
- Поставте форму із сирною масою в холодильник на 12-14 годин, періодично виливаючи сироватку з тарілки.
- Потім потрібно перевернути форму на блюдо, вийняти сирну паску і прикрасити її на свій смак.
Пропонуємо також цікавий варіант італійської паски панеттоне.