Сирна запіканка з манною крупою: рецепт повітряного та ніжного десерту

Автор: Ольга Березовська

Багато хто ще з дитинства пам'ятає смак сирної запіканки, яку давали на сніданок у садочку. І приготувати її вже в дорослому віці не важко навіть для тих, хто вважає, що не вміє готувати. Пропонуємо рецепт десерту з сиру і манної крупи, який виявиться нескладним для кухарів-початківців, але порадує повітряністю і ніжним смаком.

Сирна запіканка з манною крупою: рецепт повітряного та ніжного десерту - today.ua

Сирна запіканка з манкою – рецепт

Інгредієнти:

  • Сир високої жирності – 500 грамів
  • Яйця – 4 штуки
  • Цукор – 3 столові ложки
  • Манна крупа – 5 столових ложок
  • Вершкове масло – 20 грамів

Сирна запіканка з манною крупою: рецепт повітряного та ніжного десерту

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Сир потрібно перебити блендером або перетерти через сито.
  2. Після цього слід додати в нього яйця і ретельно перемішати.
  3. Всипте цукор, манну крупу і добре перемішайте.
  4. Борошно необхідно просіяти і поступово додавати до сирної маси, перемішуючи до однорідної консистенції.
  5. Накрийте миску з сирною масою і залиште настоюватись 20 хвилин.
  6. Потім змастіть форму для випікання вершковим маслом, викладіть сирну масу і поставте в нагріту до 180 градусів духовку.
  7. Випікати запіканку потрібно 30-50 хвилин. Перевірити її готовність можна зубочисткою чи шпажкою.
  8. Дайте готовій запіканці охолонути прямо у формі, потім вийміть її, поріжте на порції і подавайте на стіл.

Сирна запіканка з манною крупою: рецепт повітряного та ніжного десерту

Смачного!

Пропонуємо також рецепт іншого домашнього десерту – пишних пряників з цукровою глазур'ю.

Популярні зараз

В Україні мають намір перенести початок нового навчального року на серпень

В Україні продають дешеві смарт-квартири: як виглядає житло за 10 000 доларів

У Верховній Раді пояснили, хто отримає право на економічне бронювання від мобілізації

Тариф на світло в Україні зросте вдвічі: “Рішення дуже болюче“