Багато хто ще з дитинства пам'ятає смак сирної запіканки, яку давали на сніданок у садочку. І приготувати її вже в дорослому віці не важко навіть для тих, хто вважає, що не вміє готувати. Пропонуємо рецепт десерту з сиру і манної крупи, який виявиться нескладним для кухарів-початківців, але порадує повітряністю і ніжним смаком.
Сирна запіканка з манкою – рецепт
Інгредієнти:
- Сир високої жирності – 500 грамів
- Яйця – 4 штуки
- Цукор – 3 столові ложки
- Манна крупа – 5 столових ложок
- Вершкове масло – 20 грамів
Приготування:
- Сир потрібно перебити блендером або перетерти через сито.
- Після цього слід додати в нього яйця і ретельно перемішати.
- Всипте цукор, манну крупу і добре перемішайте.
- Борошно необхідно просіяти і поступово додавати до сирної маси, перемішуючи до однорідної консистенції.
- Накрийте миску з сирною масою і залиште настоюватись 20 хвилин.
- Потім змастіть форму для випікання вершковим маслом, викладіть сирну масу і поставте в нагріту до 180 градусів духовку.
- Випікати запіканку потрібно 30-50 хвилин. Перевірити її готовність можна зубочисткою чи шпажкою.
- Дайте готовій запіканці охолонути прямо у формі, потім вийміть її, поріжте на порції і подавайте на стіл.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт іншого домашнього десерту – пишних пряників з цукровою глазур'ю.