Хрумке печиво, що тане в роті, з сиром під назвою "Гусячі лапки" багато хто пам'ятає ще з дитинства. І побалувати себе ним можна навіть у дорослому віці. Тим більше, що такі ласощі дуже просто приготувати.
Пропонуємо рецепт смачного домашнього печива з сиром "Гусячі лапки".
Інгредієнти:
- Сир – 250 грамів
- Вершкове масло або маргарин – 100 грамів
- Борошно – 2 склянки
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Цукор – 50 грамів
- Ванільний цукор – 10 грамів
Приготування:
- Вершкове масло або маргарин необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб розм'якшити.
- Перекладіть у миску м'яке вершкове масло або маргарин і додайте ванільний цукор, розпушувач та сир.
- Ретельно перемішайте і поступово додавайте просіяне борошно.
- Замісіть м'яке тісто, яке не липне до рук.
- Стіл присипте невеликою кількістю борошна і розкатайте тісто в пласт завтовшки близько половини сантиметра.
- Склянкою або формою виріжте з нього невеликі кружечки.
- Посипте їх цукром і складіть навпіл, ще раз присипте цукром і знову складіть навпіл.
- Потім печиво потрібно обваляти в цукрі з двох сторін і скласти на застелене пергаментом деко.
- Поставте його в нагріту до 180 градусів духовку та випікайте печиво 15-20 хвилин.
- Остудіть і подавайте на стіл.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачних горішків з вареним згущеним молоком, які багато хто також пам'ятає з дитинства.