Скільки хвилин потрібно варити яйця після закипання води круто або некруто

Автор: Анастасия Березовская

Комусь варіння яєць видасться зовсім неважким завданням, а є ті, хто досі не знає, скільки потрібно варити яйця після закипання, щоб отримати жовток у потрібній консистенції.

Скільки хвилин потрібно варити яйця після закипання води круто або некруто - today.ua

Варять яйця зазвичай некруто або круто. У першому варіанті жовток і білок залишаються рідкуватими, а в другому повністю застигають.

Як зварити яйця некруто і круто?

У каструлю викласти яйця, залити проточною холодною водою, щоб рідина повністю покрила їх. Якщо на шкаралупі є залишки курячого посліду або ще якісь плями чи забруднення, перед приготуванням їх краще відмити.

Скільки хвилин потрібно варити яйця після закипання води круто або некруто

Популярні зараз

Зеленському сподобалася пропозиція Макрона щодо присутності іноземних військ в Україні

Українські банки планують посилити обмеження переказів з картки на картку

Держстат повідомив, хто з українців отримує найвищі зарплати

В Україні почали офіційно обговорювати реформу пенсійної системи

Ставимо каструлю на плиту і вмикаємо великий вогонь. Довівши до кипіння, трохи прикручуємо, щоб яйця не підстрибували, інакше може тріснути шкаралупа.

Скільки потрібно варити:

  • Готуємо після закипання води 2 хвилини – так і білок та жовток залишаться рідкими.
  • Якщо готувати ще 2 хвилини, то білок стане твердішим, а жовток, як і раніше, залишиться рідким.
  • А от якщо збільшити час приготування ще до 6-10 хвилин, то і жовток і білок будуть повністю готовими.
  • Головне не перетримати, інакше на білку з'явиться зовсім непривабливий синюватий відтінок.

Скільки хвилин потрібно варити яйця після закипання води круто або некруто

Досвідчені господині радять обирати ємність для варіння яєць відповідно до їх розміру, щоб каструля не була великою. В іншому випадку яйця підскакуватимуть, ударятимуться об бортики і дно каструлі і можуть луснути.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Деякі додають у воду сіль – вважається, що це зменшує ризик розтріскування шкаралупи.

Нагадаємо, ми розповідали, як обрати свіжі яйця, не відходячи від прилавка – є чотири перевірені способи.