Скумбрія на мангалі – смачна альтернатива шашлику: як запекти рибу у фользі

Автор: Ольга Березовська

На вугіллі можна приготувати не лише смачний шашлик та овочі, а й апетитну скумбрію. Пропонуємо рецепт запеченої у фользі риби з зеленню та лимонним соком.

Скумбрія на мангалі – смачна альтернатива шашлику: як запекти рибу у фользі - today.ua

Як приготувати скумбрію на мангалі?

Інгредієнти:

  • Скумбрія свіжоморожена – 2 штуки
  • Сіль (можна взяти морську) – на смак
  • Мелений чорний перець - на смак
  • Лимонний сік - 3 столові ложки
  • Кріп – 1 невеликий пучок
  • Петрушка – 1 невеликий пучок
  • Вершкове масло – 70 грамів
  • Цибуля – 1 штука

Скумбрія на мангалі – смачна альтернатива шашлику: як запекти рибу у фользі

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Рибу слід розморозити та протерти паперовими рушниками.
  2. М'яке вершкове масло потрібно змішати з лимонним соком, додати трохи солі меленого перцю.
  3. Сумішю, що вийшла, натріть скумбрію всередині і зовні.
  4. У черевце покладіть петрушку та кріп.
  5. Цибулю потрібно очистити і нарізати кільцями.
  6. Візьміть фольгу і покладіть на неї трохи цибулі, зверху покладіть рибу і викладіть на неї ще трохи цибулі.
  7. Щільно загорніть фольгу.
  8. Зробіть те саме з другою рибиною.
  9. Запікайте скумбрію на вугіллі. В середньому на це потрібно близько 20 хвилин.
  10. Коли риба буде готова, потрібно зняти фольгу, викинути цибулю та покласти скумбрію на решітку.
  11. Обсмажте рибу на вугіллі до апетитної золотистої скоринки і подавайте на стіл.

Скумбрія на мангалі – смачна альтернатива шашлику: як запекти рибу у фользі

Смачного!

Пропонуємо також дізнатися, які два інгредієнти у маринаді можуть зіпсувати шашлик із м'яса.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Головне