Шашлик буде соковитим та смачним, якщо зробити його зі свіжого та якісного м'яса, яке було правильно замариновано. Є безліч рецептів, як підготувати свинину, баранину, курятину або інше м'ясо. Названо два інгредієнти, які можуть зіпсувати смак страви, тому від них краще відмовитись.
![Названо два інгредієнти, які зіпсують шашлик: готуємо найсмачніший маринад Названо два інгредієнти, які зіпсують шашлик: готуємо найсмачніший маринад - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2022/04/m-10-768x486.jpg)
Що не можна додавати до маринаду для м'яса
Кулінари закликають відмовитися від оцту. Відомо, що кислота обов'язково має бути присутня в маринаді. Завдяки їй волокна м'яса стають ніжнішими. Але оцет використовувати не варто, тому що він навпаки зробить шашлик твердішим і навіть гумовим.
Причому у процесі смаження м'ясо залишиться сирим усередині, а зверху горітиме. Краще замінити оцет ягідними чи фруктовими фрешами, томатним чи цитрусовим соком, сухим вином. Можна експериментувати з жирним кефіром, несолодким йогуртом та вершками.
Майонез також небажано використовувати під час маринування м'яса. Може здатися, що це ідеальний вибір, тому що шашлик з ним виходить соковитим та смачним. Але треба пам'ятати про те, що цей популярний соус після термічної обробки перетворює страву на джерело канцерогенів. До того ж майонез навіть без нагрівання шкодить здоров'ю, підвищує рівень холестерину в крові та призводить до засмічення судин.
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, через які Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України
Секрети вдалого шашлику
До м'яса молодої тварини взагалі можна не додавати кислоту - воно м'яке саме по собі. Солити м'ясо потрібно наприкінці – безпосередньо перед смаженням. Інакше шашлик вийде сухим.
Не потрібно переборщувати зі спеціями, якщо їх кількість буде занадто великою, вони заб'ють оригінальний смак м'яса. Використовуйте перевірені рецепти й можна виділити для експериментів невелику порцію продукту.
Універсальні спеції – сіль, різні види перцю, лавровий лист, орегано, базилік, корінь імбиру та чебрець. Деякі кухарі додають до м'яса цибулю та/або часник – це на пошановувача.
Важливо, щоб маринад повністю покривав м'ясо - має "дістатись" кожному шматочку. Час маринування – щонайменше пів години, а краще збільшити його до 2-3 годин.
Раніше повідомлялося, який інгредієнт допоможе м'ясу стати м'якшим і соковитішим – шашлик з ним буде набагато смачнішим.