Названо два інгредієнти, які зіпсують шашлик: готуємо найсмачніший маринад

Автор: Леся Ловіцька

Шашлик буде соковитим та смачним, якщо зробити його зі свіжого та якісного м'яса, яке було правильно замариновано. Є безліч рецептів, як підготувати свинину, баранину, курятину або інше м'ясо. Названо два інгредієнти, які можуть зіпсувати смак страви, тому від них краще відмовитись.

Названо два інгредієнти, які зіпсують шашлик: готуємо найсмачніший маринад - today.ua

Що не можна додавати до маринаду для м'яса

Кулінари закликають відмовитися від оцту. Відомо, що кислота обов'язково має бути присутня в маринаді. Завдяки їй волокна м'яса стають ніжнішими. Але оцет використовувати не варто, тому що він навпаки зробить шашлик твердішим і навіть гумовим.

Причому у процесі смаження м'ясо залишиться сирим усередині, а зверху горітиме. Краще замінити оцет ягідними чи фруктовими фрешами, томатним чи цитрусовим соком, сухим вином. Можна експериментувати з жирним кефіром, несолодким йогуртом та вершками.

Майонез також небажано використовувати під час маринування м'яса. Може здатися, що це ідеальний вибір, тому що шашлик з ним виходить соковитим та смачним. Але треба пам'ятати про те, що цей популярний соус після термічної обробки перетворює страву на джерело канцерогенів. До того ж майонез навіть без нагрівання шкодить здоров'ю, підвищує рівень холестерину в крові та призводить до засмічення судин.

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Рада внесла кардинальні зміни в нарахування страхового стажу: багатьом стане простіше отримати пенсію

Фахівці назвали моторне мастило, яке не можна заливати в двигун автомобіля з пробігом

Секрети вдалого шашлику

До м'яса молодої тварини взагалі можна не додавати кислоту - воно м'яке саме по собі. Солити м'ясо потрібно наприкінці – безпосередньо перед смаженням. Інакше шашлик вийде сухим.

Названо два інгредієнти, які зіпсують шашлик: готуємо найсмачніший маринад

Не потрібно переборщувати зі спеціями, якщо їх кількість буде занадто великою, вони заб'ють оригінальний смак м'яса. Використовуйте перевірені рецепти й можна виділити для експериментів невелику порцію продукту.

Універсальні спеції – сіль, різні види перцю, лавровий лист, орегано, базилік, корінь імбиру та чебрець. Деякі кухарі додають до м'яса цибулю та/або часник – це на пошановувача.

Названо два інгредієнти, які зіпсують шашлик: готуємо найсмачніший маринад

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Важливо, щоб маринад повністю покривав м'ясо - має "дістатись" кожному шматочку. Час маринування – щонайменше пів години, а краще збільшити його до 2-3 годин.

Раніше повідомлялося, який інгредієнт допоможе м'ясу стати м'якшим і соковитішим – шашлик з ним буде набагато смачнішим.