Науковий співробітник National Geographic, який витратив роки на вивчення стилю життя довгожителів, розповів про чотири небезпечні продукти, які негативно впливають на організм людини. Що він не радить їсти?
Ден Бюттнер у своїх соціальних мережах поділився відео, в якому розповів про смачні, але дуже некорисні продукти. Багато з них українці їдять майже щодня, хоча не варто їх навіть купувати.
Які продукти не слід їсти?
Солодкі напої
Дослідник зазначає, що велика кількість цукру в солодких напоях сприяє набору ваги, викликає запалення в організмі та збільшує ризик розвитку діабету. А також може призвести до інсульту або серцевого нападу. Тому не варто їх пити, краще замінити зеленим чаєм чи натуральними напоями.
Ковбаса
До списку найнебезпечніших продуктів, на думку Бюттнера, також входить перероблене м'ясо, приготовлене шляхом копчення, сушіння та соління. До них відносяться ковбаса, шинка та бекон. А все тому, що вони канцерогенні, тобто збільшують ризик виникнення злоякісних пухлин. Експерт вважає, що відмова від них може значно продовжити життя людини.
Покупні цукерки та печиво
Третіми у списку Дена Бюттнера виявилися покупні солодощі. Він вважає, що такі продукти містять багато жиру та цукру, тому підвищують ризик розвитку низки серйозних захворювань, таких як ожиріння, рак, деменція та цукровий діабет 2 типу.
Чіпси
Гуру правильного харчування запевняє, що чіпси та інші солоні закуски "найтісніше пов'язані з ожирінням". І його думку підтверджують багато досліджень, які показали, що високі частки солі у таких продуктах можуть збільшити ризик розвитку діабету 2 типу, а також підвищити артеріальний тиск.
А раніше ми писали про продукти, які небезпечно вживати в холодну пору року.